Tradities

Tradities, voor een hoge kwaliteit van het leven

Tradities en kwaliteit van leven zijn belangrijk in de Corrèze. Deze twee komen samen in de waardering voor ambachtelijk werk, waarbij de nadruk ligt op uitmuntendheid. Accordeons, traditionele likeuren en drankjes, houten tonnen, koperwerk, kant, rustieke meubels, gebruiks- en siervoorwerpen van hout en leisteen… Het is slechts een greep uit de producten en vaardigheden die samen de trots van de lokale bevolking vormen. De Fransen noemen het mooi hun ‘ambachtelijke, artistieke en economische erfgoed’.
Eten en drinken vormen een klasse apart binnen de tradities. De Corrèze is rijk aan regionale producten met (inter)nationale naam en faam: het bekende ‘Boeuf Limousin’, rund- en kalfsvlees van hoge kwaliteit, lekkernijen met gans en eend, allerlei kazen…

En dan zijn er nog de wijnen en likeuren, zó lekker dat het zonde is om er teveel ineens van te drinken. De walnoten en de appels uit de streek hebben zelfs hun eigen A.O.P.-keurmerk. Meer weten… (Engelstalig)