Land

De Corrèze, Groen, groener, groenst

Natuurliefhebbers kunnen in de Corrèze hun hart ophalen. De streek wordt niet voor niets het groene hart van Frankrijk genoemd. De lucht is hier uitzonderlijk schoon, en dat zie je terug in de natuur. Je vindt hier allerlei zeldzame planten, bloemen en mossen.
In die prachtige natuur liggen steden en dorpen verstopt, die een bezoek ook meer dan waard zijn. U waant zich in andere tijden in middeleeuwse straatjes, bij een van de vele romaanse kerken of aan de voet van een kasteel.
Er op uit gaan in de Corrèze, kan op vele manieren. Met de auto, de motor, op de fiets of te voet, elke rit door dit prachtige landschap is een ontdekkingstocht.

Er zijn diverse auto- en motorroutes uitgezet die u de verschillende landschappen doen ontdekken. Er zijn ruim 1000 kilometer wandelpaden, ideaal om een frisse neus te halen. Onderweg kunt u bijvoorbeeld bosbessen plukken, of paddenstoelen zoeken. Voor fietsers zijn er 15 gezinsfietstochten en 17 sportieve fietstochten uitgezet. Ook te paard zijn er tal van mogelijkheden.
Voor wie van actie houdt, zijn er 4 golfbanen, 6 avonturenparken, 10 klimlocaties en 3 kartingbanen.
Maar u mag natuurlijk ook gewoon een mooi plekje opzoeken om lekker te zitten mijmeren…
Trouwens, in de Corrèze is alles nog prettig rustig en goed toegankelijk. Geen mensenmassa’s, geen stress. Voor een relaxte vakantie die u nog lang zal heugen! Meer weten… (Engelstalig)