Historie

Historie, voelbaar aanwezig in de Corrèze

Voor de liefhebbers van kunst en geschiedenis valt er heel wat te ontdekken in de Corrèze. Elke streek binnen deze regio heeft zijn eigen architectuur en zijn eigen sfeer. Deze wordt vaak bepaald door het gebruik van lokale steensoorten voor de bouw. Veel middeleeuwse dorpen en steden hebben hun oude sfeer behouden en u waant zich in andere tijden. Meerdere dorpen hebben de klassering ‘Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk’.
U vindt in de hele Corrèze talloze interessante plekken en gebouwen zoals Romaanse plattelandskerkjes, kastelen van graniet of zandsteen, landhuizen en dorpshuisjes met pittoreske leien daken. Verder vindt u overal aandenkens aan de eeuwenlange geschiedenis van dit gebied, zoals fonteinen, bruggen, molens, waterputten, stenen herdershutten, bermkruizen, soms nog uit de Keltische tijd… Zoveel plekken waarvoor u graag een stukje om zult rijden.
In 34 verschillende musea, ecomusea en permanente tentoonstellingen maakt u kennis met de lokale geschiedenis, oude ambachten en industrieën, milieuzorg en allerlei voorwerpen die typisch zijn voor deze streek. Meer weten…(Engelstalig)